tabung duit gua

Saturday, 23 July 2011

pertandingan memancing

esok pagi tepat pukul 9 pagi dengan berbekalkan sebatang joran aku pegi pertandingan memancing...untuk pengetahuan smua ini kali pertama aku sertai mana2 pertandingan memancing...nervous jugak rasa.....aku try masuk kali nie pun bukan apa, sebab yuran dia murah..10 ringgit ja...kah3...memang murah...tapi padan la dengan dia punya hadiah first prize..rm500 ja pn...esok aku akan curahkan semua pengalaman memancing aku selama nie kat situ..

aku memang minat memancing..tak kira la apa jenis ikan pun..smua aku mancing...dari parit smpai la ke laut...tp untuk esok lokasinya tali air..ikan yang berkemungkinan akan makan aku punya umpan esok macam ikan lampam, ikan terubui dan tak ketinggalan ikan bilis...kah3...antara syarat peraduan dia yang aku ingat benda yang dipancing mestilah ikan..tak boleh benda lain...jangan pulak pegi hantar kat kaunter kura2 ka biawak ka kat meja pengadil nanti...mau kena free kick dengan pengadil...dan yang paling penting jangan sesekali cuba pancing awek pastu hantar pegi kaunter...nanti bukan takat freekick, free header pn dia kasi skali...hahaha...

petang tadi aku dah siap-siap beli umpan...aku beli umpun2 dengan cengkerik..aku ingat nak bawak sekali roti yang tak habis kat rumah aku nk buat umpan...lagi pun kalau ikan tak makan aku pn blh makan..kah3...malam nie aku susah sikit nak tido sebab terbayangkan macam2..aku terfikir kalau aku menang 500  tu apa aku akan buat...macam2 jugak boleh buat dengan 500...boleh beli baju, seluar, beli sabun, beli ayam, beli coki-coki, beli belah dan macam2 lagi lah...tak kan nak sebut semua kot...

last sekali aku nak pesan jangan lupa doakan aku berjaya esok...kalau aku menang nanti boleh claim duet kat aku...kah3...aku jugak harap esok ikan2 smua tak pegi breakfast awal sangat..nanti susah pulak nak makan umpan aku...ok la aku chow dulu...assalamualaikum...

2 comments:

akema yazid said...

haha..
aku harap2 ikan brekfeast awal2..
keh3..
:P

sangkakelubi said...

mulut hg masin..smua ikan breakfast awai td..kah3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...