tabung duit gua

Tuesday, 6 September 2011

kenapa gua buat blog?

untuk pengetahuan lu orang antara salah satu azam gua pada tahun 2011 nie adalah memiliki blog sendiri...alhamdulillah azam gua tu tercapai jugak walaupun agak lewat...dah 2 bulan lebih rupanya gua dalam arena blog nie...first entry gua jatuh pada tarikh 1/7/2011...lu orang boleh baca entry tu kat sini...bila gua baca balik agak bangang jugak entry pertama gua tu...tapi gua terima diri gua seadanya masa tu..keh3...sekarang nie entry gua yang terkumpul berjumlah 32...bermakna entry nie yang ke 33...banyak jugak jari jemari gua menulis rupanya...patut la serba serbi benda yang gua buat melibatkan tangan gua menjadi pantas...contohnya seperti memandu kereta, mencuci baju,menekan remote tv dan jugak mengira mengunakan sempua(betul dah gua eja nie rasanya)..

ok berbalik kepada tajuk entry gua..kenapa gua buat blog?setiap benda yang kita buat mensti ada sebab...lu orang makan sebab lu orang lapar...lu orang senyum sebab lu orang suka..tapi ada jugak jenis orang senyum tanpa sebab..tu lu orang kena jumpa doktor balik timing apa yang patut...kat bawah nie gua listkan sebab2 gua buat blog...mungkin ada di antaranya tak munasabah..tapi lu orang anggap la smua tu betul2 belaka...



1. sebab gua boring

dengan adanya blog gua nie gua boleh manfaatkan masa boring gua dengan lebih berkesan...tak la gua buat benda2 yang kurang elok time gua boring..contohnya macam terjun bangunan...dalam masa yang sama gua dah dapat kurangkan statistik kes bunuh diri dalam kalangan remaja...


2. sebab gua tak dak buku diari

mungkin ada sesetengah dari lu orang ada buku diari...lu orang akan tuliskan apa saja yang lu orang suka kat dalam tu...dan lu orang akan lempang orang kalau ada orang yang nak curi2 baca diari lu orang...tapi gua tidak...gua tak penah ada diari dan gua rasa gua tak akan ada buku diari...so solutionnya gua buat satu blog yang bertindak sebagai buku diari gua...cuma bezanya gua tak kan lempang lu orang kalau lu orang curi2 baca gua punya blog...kah3...


3. sebab gua nak kongsi maklumat
nie pun antara salah satu sebab gua buat blog..gua nak kongsikan maklumat dengan lu orang semua...semua jenis maklumat gua akan kongsikan dalam blog gua nie..tak kira la sukan ka, isu semasa ka, dan tak terkecuali isu politik(yang nie gua belum penah tulis lagi sebab gua takut kena tangkap..ini gua tak tipu..kah3)..so lu orang rajin2 la melawat blog gua nie..


4. sebab gua nak kaya
gua nak cepat kaya..sebab tu gua buat blog...gua nak masuk MLM tak berani sebab ramai orang kata haram...so gua decide untuk buat blog untuk jadi kaya..lu orang boleh tolong gua bagi cepat kaya dengan menekan iklan2 yang ada kat dalam blog gua nie..bila gua dah kaya nanti lu orang boleh claim duit kat gua..kah3..

p/s : lagi satu lagi sebab gua buat blog sebab gua suka tido lewat....

5 comments:

M Firdaus Mohd said...

kah3, gua pun ada blog juga, sebab gua buat blog juga sama dengan lu..kah3.

Adylia Qarissa said...

wah!! dah banyak cerita lu dalam masa 2 bulan... selamat bw yea.. :)

sangkakelubi said...

firdaus mohd : kita serupa..haha..

adylia : ada la sikit2..keh3..

kak Mah said...

Salam kenal dari akak

zmah said...

Salam kenal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...